15 Temmuz 2012 Pazar

IZMIR KUMRU

IZMIR KUMRU
İZMİR KUMRUSU TARİFİ



MALZEMELER:

5 su bardağı.un
1 paket.kuru maya
1 yumurta
1 su bardağı.süt
1 çay bardağı.sıvıyağ
1 çorba kaşığı.tuz
2 çorba kaşığı.toz şeker
aldığı kadar un

susam mantosu için:
1 kase susam

KUMRU İÇİ:

yarım kangal sucuk
yarım kangal salam
kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI:

Karıştırma kabının içine unu alın. mayayı,tuzu ve tozşekeri ekleyip karıştırın. daha sonra sütü,
sıvıyağı ve alabildiği kadar suyu ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp kumru şekli verip üzerine su sürerek susama bolca bulayın.Bu şekilde 40 derecelik fırında 10 dakika mayalandırın.Daha sonra çıkartıp 180 derecelik fırına koyarak pişirin.İlk sıcaklığı çıktıktan sonra
üzerini kesin. ızgarada pişirdiğiniz sucuk ve salamları biberleri içine yerleştirin. kaşar peyniri dilimleri ve
domates dilimleri ile zenginleştirebilirsiniz.Deneme GönderisiIZMIR KUMRU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder